Broccoli wafels met kruidenkaas en zalm

Met enkele ingrediënten tover je deze zeer gezond verantwoorde wafels op tafel. Heerlijk als avondmaaltijd, maar zeker ook een goed idee voor de lunch.

Bereiding

  1. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes. Je mag alles van de broccoli gebruiken.
  2. Snijd de steel in iets kleinere stukjes dan de roosjes. De steel is iets harder en heeft dus een lagere garingstijd.
  3. Doe de broccoli in een kookpan, vul de pan met koud water tot de broccoli onder water staat.
  4. Voeg een beetje zout toe en breng aan de kook op een hoog vuur. Draai het vuur lager en kook door tot de broccoli goed gaar/zacht is.
  5. Giet de broccoli in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken en uitdampen. Je kan het eventueel even terug op het vuur zetten zodat het vocht volledig verdampt is.
  6. Verwarm nu het wafelijzer voor.
  7. Doe de broccoli terug in de pan en stamp fijn met een stamper of gebruik een staafmixer. Doe de broccolipuree in een kom. Voeg het ei, de kaas, het amandelmeel en kruiden naar smaak toe. Roer goed door elkaar met een lepel.
  8. Vet eventueel je wafelijzer in met een beetje kokosvet en verdeel het broccolibeslag over het wafelijzer.
  9. Bak de wafels tot ze bruin beginnen te kleuren. De wafels worden niet echt zo krokant als traditionele wafels.
Als je het lekker vindt kan je de wafel besmeren met kruidenkaas en een schelletje zalm, leg erna het andere wafeltje erop en werk je bordje af met een lekker slaatje als lunch. Laat het je smaken!

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

3 wafels
  • 200 g Broccoli
  • 1 Ei
  • 250 gr amandelmeel
  • 25 gr geraspte kaas 30+
  • Zout
  • Peper
Alle andere kruiden die jij hierbij lekker vindt.
Blijf op de hoogte