Heerlijk gezond bananenbrood

Wat kan er nog lekkerder smaken dan een stukje cake in de morgen, jazeker ‘bananenbrood’. Dit kan ook perfect als heerlijk tussendoortje. Het is lekker vullend en vooral gezond.

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenrobot tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Als je ook havermout gebruikt: mix dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig. Meng dit met het de bananenpuree.
  5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  7. Roer tot slot de gebroken noten erdoor.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster.
En je heerlijk gezond bananenbrood is klaar. Eet smakelijk! Ik heb gekozen voor 100 gram amandelmeel en 50 gram havermoutmeel. Amandelmeel is wel 100% glutenvrij, ,maar havermout kan soms sporen van gluten bevatten. Let daar dus op. Je kunt variëren met meel. Bijv. met boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa meel.

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

4 personen
  • 4 (rijpe) bananen
  • 60 gram ontpitte dadels
  • 4 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram havermout  (optioneel)
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (zoals hazelnoten, pecan, walnoten, amandelen, etc.)
Blijf op de hoogte  

Bekijk hier ons Privacybeleid.