Pompoen wafels met kaneel

Ik combineer groenten ook wel eens met ontbijtjes, zoals in wafels en pannenkoeken. Het resultaat is dan een heerlijk hartig ontbijt, mét een extra portie groenten. Nu het de tijd van de pompoenen is, maak ik regelmatig pompoenfrietjes, pompoenpannenkoekjes, pompoenbrood en deze heerlijke wafels met pompoen. De combinatie van warme wafels, pompoen en kaneel maken van dit ontbijt echt een feestje op koude ochtenden.

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
  2. Kook de pompoen in ongeveer 8 minuten gaar/zacht en giet af.
  3. Pureer de pompoen met een staafmixer tot puree.
  4. Meng in een kom de eieren, melk en de gepureerde pompoen.
  5. Voeg hier vervolgens het meel, bakpoeder en kaneel bij en meng tot een beslag.
  6. Verwarm het wafelijzer en smeer deze in met kokosolie. 7.
  7. Giet het beslag in het wafelijzer en bak de wafels 5 minuten tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn. Lekker met wat honing.

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

4 wafels
  • 160 gram pompoen
  • 100 gram speltmeel
  • 200 ml plantaardige melk (ik gebruik rijstemelk)
  • 2 eieren
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 2 el kaneel (of speculaaskruiden)

Bekijk hier ons Privacybeleid.