Winkelwagen 0 0,00
Winkelwagen 0 0,00

Pompoenwafels met kaneel

Ik combineer groenten ook wel eens met ontbijtjes, zoals in wafels en pannenkoeken. Het resultaat is dan een heerlijk hartig ontbijt, mét een extra portie groenten.
Nu het de tijd van de pompoenen is, maak ik regelmatig pompoenfrietjes, pompoenpannenkoekjes, pompoenbrood en deze heerlijke wafels met pompoen. De combinatie van warme wafels, pompoen en kaneel maken van dit ontbijt echt een feestje op koude ochtenden.

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
  2. Kook de pompoen in ongeveer 8 minuten gaar/zacht en giet af.
  3. Pureer de pompoen met een staafmixer tot puree.
  4. Meng in een kom de eieren, melk en de gepureerde pompoen.
  5. Voeg hier vervolgens het meel, bakpoeder en kaneel bij en meng tot een beslag.
  6. Verwarm het wafelijzer en smeer deze in met kokosolie. 7.
  7. Giet het beslag in het wafelijzer en bak de wafels 5 minuten tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn. Lekker met wat honing.

 

Ingrediënten
4 wafels
  • 160 gram pompoen
  • 100 gram speltmeel
  • 200 ml plantaardige melk (ik gebruik rijstemelk)
  • 2 eieren
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 2 el kaneel (of speculaaskruiden)

Tevreden klanten

Andrea en Bernadette Vanspauwen
Andrea en Bernadette Vanspauwen
5.0
28/06/2022
facebook
Van Bellingen Kaatje
beveelt aan
24/05/2022
facebook
Anne Voets
beveelt aan
28/04/2022
facebook
Nancy Jacobs
beveelt aan
18/01/2022
facebook
Ellen Verbraeken
beveelt aan
21/12/2021
facebook
Yves Lc
beveelt aan
21/12/2021

Blijf op de hoogte van onze workshops en aanbod!

Inschrijven nieuwsbrief
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.