Havermout wafels

Een lekkere en gezonde wafel, op basis van havermout. We zoeken allemaal achter een lekker tussendoortje, maar met niet te veel calorieen. En met lekker vers fruit erbij. Ideaal als ontbijt, voor een energieke start van de dag maar ook als 4-uurtje

Bereiding

  1. Meng de fijngemalen havermoutvlokken en bakpoeder samen.
  2. Meng de melk en de eieren ook samen (dit kan de avond ervoor, bewaar in de koelkast). Je kan de wafels ook nog op smaak brengen met vanille-extract, citroenzeste, kaneel,...
  3. Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en kopt tot een beslag.
  4. Zet ondertussen het wafelijzer aan en smeer in met de (kokos)olie.
  5. Giet het beslag in het wafelijzer (ik gebruik hiervoor een ijsschep)
  6. Kijk na een paar minuten of de wafels bruin en gaar zijn.
  7. Smeer opnieuw een beetje olie in het wafelijzer en bak de rest van de wafels.
  8. Serveer de wafels met fruit (in de zomer bijv. bessen, aardbeien, abrikozen …- in de winter: banaan, appel, … ) en honing of siroop.
  9. Je kan de wafels warmhouden in een oven van 100°C.

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

4 personen
  • 160 g havermoutvlokken, fijngemalen
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 druppels vanille-extract
  • kokosolie, voor het wafelijzer
Voor de topping
  • fruit, naar keuze, zie bereiding
  • honing
  • siroop
Blijf op de hoogte  

Bekijk hier ons Privacybeleid.